CONT IBAN: RO94BTRLRONCRT0P64766001

CIF: 29463720

Cont pay pal: asociatia.prieteni.buni@gmail.com

Informatii utile

AVANTAJELE STERILIZARII pe scurt
-Sterilizarea PREVINE APARITIA CANCERULUI MAMAR (marea majoritate a femelelor prezinta lactatie falsa, premergatoare cancerului). Tumorile mamare sunt de 3 ori mai frecvente la căţea decât la femeie. Căţelele sterilizate înainte de primele călduri (care apar la vârsta de 7-9 luni) au un risc de cancer mamar redus de 200 de ori. În plus, sterilizarea prin ovariohisterectomie (eliminarea ovarelor şi a uterului) -ELIMINA COMPLET RISCUL DE APARITIE A CANCERULUI OVARIAN SAU A PIOMETRULUI (puroi în uter). Piometrul este o boală frecventă la femelele nesterilizate, este dificil de diagnosticat în stadiile iniţiale, şi prezintă risc letal în stadiile avansate.
-Prin sterilizare motanii nu mai marcheaza teritoriul si nu mai miroase a urina in casa sau in curte.
-Masculii de câine castraţi sunt FERITI DE BOLILE PROSTATEI, care apar mai ales la vârstă înaintată
-masculii castraţi sunt FERITI DE RISCUL APARITIEI CANCERULUI TESTICULAR
-există o corelaţie demonstrată statistic între starea de animal sterilizat şi UN NIVEL REDUS AL AGRESIVITATII. Este adevărat că sterilizarea în sine nu rezolvă automat şi sigur probleme de comportament ale unui animal: acestea se tratează prin efort de dresaj şi educare. Dar este cert, verificat statistic, că incidentele cu oameni muşcaţi de câini implică în 6 cazuri din 10 câini nesterilizaţi.
Proprietarii care considera ca ii pot provoca o suferinta animalului prin recurgerea la sterilizare trebuie sa stie ca interventiile chirurgicale au loc numai sub anestezie generala. Asadar, animalul nu simte nici o durere. Este adevarat insa ca dupa trezirea din anestezie poate avea o senzatie de disconfort, care poate dura de la cateva ore la cateva zile, in functie de caz. Pe de alta parte, animalul nu va constientiza asemenea oamenilor ceea ce s-a intamplat si nu va fi afectat psihic.


Reclamatii impotriva relelor tratamente asupra animalelor


In cazul in care intr-un apartament de bloc exista mai multe animale tinute in conditii insalubre:
1.Trebuie sa depuneti o plangere la DSV, in 2 exemplare, una ramane la ei, una la dvs.
2.Neaparat trebuie cerut nr.de inregistrare.
3.In 30 de zile au obligatia sa verifice si sa va raspunda, tot in scris.
4.PLANGEREA: Catre: Autoritatea nationala sanitar veterinara si pentru siguranta alimentelor, departamentul de bunastare animala. Va semnalam urmatoarele: rele tratamente (aici enumerati neregulile pe care le-ati sesizat) invocand legea 9/2008
5.Aceasta plangere se depune la sediul DSV-ului. Daca sunteti din BUCURESTI: Ion Ionescu de la Brad, Nr. 8, Sector 1, Bucuresti, Tel:021-269. 33.06, 021-269.33.07, 021-269.33.09, Fax: 021-269.33.08 
Localizare pe harta